Det er vigtigt, at man ikke leder overfladevand fra haver og belægninger til kloakken, lyder det fra Fors A/S. Systemet har ikke kapacitet til det, og man flytter blot problemet til sin nabo.

Det kan virke fristende at pumpe vandet fra græsplænen ud i kloakken, hvis nedbøren har forvandlet haven til en sø. Ikke desto mindre er det vigtigt at lade være, melder Fors A/S.

”Vi oplever, at folk løfter på kloakdækslerne og pumper vand fra haven derned. Der er pres på kloakken i disse dage, og der er ganske enkelt ikke kapacitet til oversvømmede græsplæner oveni. Derfor tager vi også en snak med folk, når vi ser det, for det er klart vores indtryk, at folk simpelthen ikke ved, at de skal undlade at lede overfladevandet fra deres haver og belægninger til kloaksystemet,” siger spildevandschef i Fors A/S Lars Lund Schjødt og uddyber:

”Det har heldigvis endnu ikke været nødvendigt for os at bede vores kunder om at undlade toiletskyl, brusebade og tøjvask, og det vil vi i øvrigt også allerhelst undgå at skulle. Men så er vi også nødt til at udvise rettidig omhu og i fællesskab begrænse mængden af spildevand nu. Og her handler det først og fremmest om at lade vandpytter være vandpytter og ikke pumpe dem i kloakken,” lyder det.

Andre konkrete gode råd er at kontrollere afløb og tagrender og sørge for, at de er renset, og at der er fri passage. Og har man kælder, skal man flytte sine ting op i højden og lukke for højvandslukket.

Få nyheder fra FORS på mail